Eetdagboek van een foodie – deel 3

De laatste weken zijn voorbij gevlogen. Helaas is het bloggen er een beetje bij ingeschoten, maar ik was gewoon veel te druk met heel veel leuke dingen. Naast mijn toch al best volle agenda met hobby’s en vrienden, zijn we een paar dagen naar Berlijn geweest (Absoluut Veggie Walhalla!!!), een weekendje naar Maastricht en naar Drenthe, heb ik een moestuinworkshop gevolgd, ben ik druk bezig met het aanleggen van mijn eigen moestuin (en heb ik dus de nodige tuincentra en kwekerijen afgelopen) en bereid ik tussen de bedrijven door mijn masterclass Vega voor Beginners voor. O ja, en dan moet er ook nog gewoon gewerkt worden natuurlijk šŸ˜‰

Maar hoe druk ik ook ben, ik maak altijd tijd om te koken. Het is voor mij een ontspannende bezigheid en juist in drukke tijden vind ik het belangrijk om gezond te eten. Het liefst samen aan tafel, zonder mobiel, internet, tv of andere afleidingen. Dus hierbij dan weer een foto-dagboek van wat er zoal op tafel kwam de laatste tijd.

Variatie bij de lunch: hummus met avocado en korianderpesto, hartige muffin met basilicum, pijnboompitten en zontomaten en dadels met cashewpasta, hummus met radijskiemen en geroosterde cashewnoten, zoete aardappelpuree met avocado en cashewnoten.

 

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik heel veel boterhammen met kaas en stroop eet. En dan bedoel ik HEEL ERG VEEL kaas met stroop. Op kantoor heb ik altijd een grote voordeelverpakking in mijn la staan. Zo’n kleine pot is namelijk veel te snel op. Maar, van tijd tot tijd probeer ik meer te variĆ«ren in mijn lunch. Vaak bleef dit beperkt tot een boterham met brie en jam, of oude kaas, rucola en mosterd.

Maar in Berlijn heb ik een paar vegan kookboeken op de kop getikt en hierin wat andere lunchideeƫn gevonden. Zo heb ik een druilerige zondagmiddag een aantal groentespreads gemaakt en in porties ingevroren. Dat maakt het net wat makkelijker om te variƫren en eens iets anders op mijn brood te smeren. Het bovenstaande is een klein resultaat van mijn meeste recente poging tot gevarieerder lunchen.

De eerste rabarbercrumble van het jaar is een feit! Extra lekker door de pecannoten in de kruimellaag.

Tomatenrisotto met raapsteeltjes, fregola met geroosterde courgette en citrusvruchten, gepofte zoete aardappel met zontomaten, macadamianoten en venkel, zoete aardappelfrietjes met korianderpesto, Griekse yoghurt en pitabrood, aspergetaart met basilicumsaus, pasta met een wortelpesto en peterselie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *