Bloemkoolpasta met salie en blauwe kaas

De winter is duidelijk op z’n retour en aanstaande week begint officieel de lente alweer. Sinds een paar maanden heb ik zowaar een echte tuin, op het zuiden, dus met veel zon. Ik kan bijna niet wachten om de eerste kruiden, groenten en planten te zaaien. Momenteel wacht ik vol verwachting (en ongeduld) op mijn bestelde biologische plantjes en zaadjes. Met name naar de daslook ben ik heel benieuwd!

Maar, voordat de lente echt doorbreekt, wil ik op de valreep nog een superlekker winters recept met jullie delen: pasta met geroosterde bloemkool, salie en blauwe kaas. Bijna te eenvoudig voor woorden, maar oh zo lekker. De bloemkool kan overigens ook heel eenvoudig worden vervangen door bijvoorbeeld pompoen of zoete aardappel.

Salie is een beetje mijn ontdekking van het afgelopen jaar geweest. Het heeft een heel kenmerkende smaak en daar moet je van houden. Maar in combinatie met bepaalde groenten en zeker ook met blauwe kaas is het om van te watertanden! Extra mooi dan nog om te weten dat salie de spijsvertering bevordert, PMS-klachten kan verminderen, rustgevend werkt, de cholesterolbalans kan verbeteren en ook nog eens je humeur ten goede komt 😉

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram volkoren pasta
  • Verse salie
  • 400 gram of meer bloemkool in roosjes
  • 20 gram boter
  • 150 gram blauwe kaas
  • Eventueel beetje melk

Bereiding

Oven verhitten tot 200 graden.

Bloemkoolroosjes met 8-10 salieblaadjes, wat olie en peper en zout in een ovenschaal mengen. 30-45 minuten in de oven (halverwege even omroeren). Let op dat de bloemkoolroosjes niet te bruin worden.

De boter met de blauwe kaas op heel laag vuur smelten. Eventueel een heel klein beetje melk. Tegen het einde kun je nog wat salie toevoegen.

Ondertussen de pasta koken.

Pasta met bloemkool en kaassausje mengen.

Veganize It!

Wanneer je liever vegan eet, laat je de kaassaus achterwege. Verhit dan olie en bak hierin wat blaadjes salie die je over de pasta giet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *