Vind jouw ideale sport! Deel 4: Hockey

Bewegen is gezond! Maar hoe zorg je er nu voor dat je echt gaat bewegen en sporten? En dat je het ook volhoudt? Door een sport te kiezen die je leuk vindt! In deze serie komen verschillende sporten aan bod. Eerder kon je al over hardlopen, roeien en tennis lezen. Vandaag is het de beurt aan Zischa. Zij vertelt waarom ze al jaren aan hockey doet en wat daar nu zo leuk aan is.

Omschrijf hockey in 5 woorden

teamsport, snel, krachtig, modern en natuurlijk leuk.

Hoe lang doe je al aan hockey?

Ik ben begonnen op mijn 13e en heb iets meer dan 10 jaar competitie gespeeld bij de Kromhouters in Tiel. Toen ik ging werken in de gastvrijheidsbranche en onregelmatige werktijden moest werken ben ik gestopt met competitie. In 2010 ben ik bij Hotel Papendal gaan werken in Arnhem en daar ben ik begonnen met spelen voor het bedrijfshockeyteam van NOC*NSF en dat doe ik nu nog steeds, ondanks dat ik niet meer bij Hotel Papendal werk.

Waarom ben je met hockey begonnen?

Als kind heb ik verschillende sporten gedaan (turnen, atletiek, basketbal). Mijn zus en broertje zaten allebei al langere tijd op hockey toen ik dat ook wilde gaan doen. Mijn ouders wilden graag dat wij een teamsport probeerden, dus ben ik na basketbal op hockey gegaan. Ook omdat basketbal wel erg leuk was, maar ik daar toch niet heel goed in was ;).

Wat is er zo leuk aan hockey?

Wat ik voornamelijk leuk vind aan hockey is de snelheid ervan. Het spel hoeft nooit stil te liggen, mede door de regels en de snelheid van de bal op het veld. Daarnaast is het een sport waarin veel ontwikkelingen plaatsvinden, zo worden regelmatige regels van het spel gewijzigd om het te blijven verbeteren. Wat ik mooi vind is dat er op professioneel niveau de mogelijkheid er is om videobeelden te gebruiken. 

Voor wie denk je dat hockey een geschikte sport is?

Ik denk dat hockey voor iedereen geschikt is die een (snelle) teamsport wil beoefenen. 

Waar moet de beginnende hockeyer aan denken of rekening mee houden?

Waar je wellicht rekening mee moet houden is dat bij hockey bescherming moet worden gedragen met een reden, ongelukken kunnen altijd gebeuren. Zorg dat je altijd een bitje in je mond hebt en goede scheenbeschermers draagt. Zo kun je ook handschoentjes kopen om je knokkels te beschermen, maar dat is niet verplicht. Als je angst voor de (harde) bal hebt, is hockey misschien niet de juiste sport voor jou. 

Op welke sportprestatie ben jij het meest trots?

Er is geen specifieke prestatie waar ik trots op ben, het gaat mij vooral om de combinatie van spelen in een fanatiek team en de gezelligheid. Als ik speel wil ik altijd winnen, zonder uitzonderingen, maar daarna gezellig met mijn team en de tegenstander een biertje drinken hoort er ook zeker bij en maakt de ervaring nog leuker.  Als we hebben gewonnen ben ik vooral trots op het team, want je kunt het niet alleen. 

Als je hockey zou moeten verkopen, wat zou je sales pitch zijn?

Sport, teamgevoel en gezelligheid: wat wil je nog meer? 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *