Gevulde paprika

Gevulde paprika’s: ze lijken heel ingewikkeld maar zijn stiekem super easy om te maken. Perfect dus om indruk maken 😉Paprika's in ovenschaal

Het recept bestaat in principe maar uit 2 stappen: kapje van de paprika snijden en de zaadjes verwijderen. Paprika vullen en in de oven zetten. De vulling in het onderstaande recept is natuurlijk maar een voorbeeld. Je kunt de paprika’s vullen met wat je maar wilt. Zorg er wel voor dat je mooie grote en stevige paprika’s gebruikt. Ze moeten op hun kontje staan, dus wanneer ze van onderen een beetje scheef zijn, snijd er dan een stukje vanaf om ze recht te maken.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 grote rode paprika’s
  • 100 gram zilvervliesrijst, quinoa of een ander graan. Ik heb dit keer spelt gebruikt.
  • 250 gram paddestoelen
  • 200-300 gram wilde spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • handje cashewnoten
  • 100 gram witte kaas of zachte geitenkaas
  • handje zwarte olijven in plakjes
  • handje verse basilicum
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • olijfolie

Bereiding

  1. Was de paprika, snijd de bovenkant er vanaf en hol hem uit. Wanneer de paprika niet rechtop kan blijven staan, snijd je hem aan de onderkant een beetje bij zodat hij blijft staan.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.Zaden verwijderen
  3. Verhit ondertussen de olie en fruit de knoflook en ui. Bak de paddestoelen een paar minuten mee. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
  5. Roer nu de rijst, groenten, noten, olijven, kaas, basilicum en balsamico door elkaar. 
  6. Zet de paprika’s in een ovenschaal en vul ze met het rijstmengsel. Wanneer niet alle rijst in de paprika’s past, schep je de rest van de rijst om de paprika’s heen in de ovenschaal.
  7. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  8. Sprenkel een beetje olie over de paprika’s en rijst en zet 45-60 minuten in de voorverwarmde oven. De tijd die nodig is, verschilt een beetje per oven, dus houd de paprika’s in de gaten. Ze mogen niet zwart worden.

Veganize It!

Laat voor een veganistische variant de kaas weg.

Gevulde paprika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *