Wildplukwandeling bij de Keuken van Greendelicious

Enige tijd geleden heb ik de Keuken van Greendelicious ontdekt. Gevestigd in een oude bollenschuur in Voorschoten, geeft de eigenaresse, Natascha,Bollenschuur de leukste en lekkerste kookworkshops. Alles vegetarisch. Ik kwam voor het eerst met de Keuken van Greendelicous in aanraking door de kookboeken: “Puur koken met je eigen oogst” en “Kruiden”. Deze kookboeken zal ik in een later blog nog bespreken, maar waren voor mij rede genoeg om Natascha op Facebook te volgen.

Een paar maanden geleden heb ik mijn eerste kookworkshop bij Natascha gevolgd: Fabulous Pasta. Ik was erg onder de indruk van de workshop, de locatie en zeker ook van de sfeer. In kleine groepen (max. 8 personen) worden een aantal gerechten bereid en daarna samen gegeten. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe een groepje mensen dat elkaar niet kent, na een paar uur al kletsend en lachend samen aan tafel zit. En natuurlijk ging ik met een stapeltje nieuwe recepten en heel veel tips & tricks weer naar huis.

Naast de kookworkshops organiseert de Keuken van Greendelicous onder andere ook wildplukwandelingen. Onder leiding van een gids ga je op het Wildplukkennaastgelegen landgoed je eigen lunch plukken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel veel weet van planten en bloemen. De belangrijkste kruiden weet ik te herkennen, maar wanneer ik door het bos loop, kan ik echt niks benoemen. Maar al wandelend met gids Jacqueline ging ik ineens veel meer zien. Op een klein stukje grasveld bleken de meest uiteenlopende plantjes te staan, die grotendeels nog eetbaar zijn ook. Ik ga echt niet beweren dat ik ze nu nog zou herkennen, maar ik heb tijdens de wandeling vlijtig hondsdraf, weegbree, wollige munt en engelwortelzaden geplukt 😉 Heel leuk om te zien hoeveel eetbaars er om ons heen groeit. Sommig onkruid blijkt erg lekker en zelfs geneeskrachtig.

Na een wandeling van ongeveer 2 uur hadden we met z’n allen een mooie verzameling bij elkaar Verzameling wildplukgeplukt voor de soep, salade, gevulde paddestoelen en uiteraard het toetje. In groepjes van 2 gingen we aan de kook. Mijn man en ik kozen voor het toetje: bramen-matchacake met kwark. Helaas bleek het recept niet helemaal te kloppen (of we hadden niet genoeg tijd om de cake te laten opstijven) en dus werd het geen cake maar een matchapudding met kwark en bramen. Dit deed overigens niks af aan de smaak! De lunch was een succes. Met name de salade met allerlei wilde kruiden en plantjes en de gevulde paddestoelen vond ik heel erg lekker.

Salade wildpluk

Nu zal ik niet zo gauw zelf het bos ingaan op zoek naar eetbaar onkruid, maar ik heb wel het idee opgevat om in onze nieuwe tuin een “onkruidbak” te maken 🙂 Ik houd jullie op de hoogte van dit experiment 😉

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *