Vind jouw ideale sport! Deel 3: Tennis

Het is alweer tijd voor deel 3 in deze serie! Iedereen weet dat bewegen en sporten gezond is. Maar niet iedereen sleept zichzelf graag naar de sportschool. Maar wat dan? Hoe vind je jouw ideale sport? Een sport die je leuk vindt, zodat je het sporten ook zeker weten gaat volhouden? In deze serie deel ik een aantal sporten met je. Wellicht doe je inspiratie op en vind je snel jouw droomsport 🙂 (Deel 1 en 2 gemist? Klik hier  en hier om ze terug te lezen.). Deze week is het de beurt aan Vera. Als kind tenniste ze al en een paar jaar geleden heeft ze het racket weer opgepakt. Wie weet maakt zij jou enthousiast om het ook eens te proberen!?

Omschrijf tennis in 5 woorden

Gezellig, bal, slaan, baan, competitie.

Hoe lang doe je al aan tennis?

Ik ben begonnen met tennis toen ik een jaar of 10 was, en ben gestopt op mijn achttiende omdat mijn hele trainingsgroep toen stopte. Drie jaar geleden kreeg ik toch weer zin om te gaan tennissen, dus ben ik weer begonnen!

Wanneer en waarom ben je met tennis begonnen?

Toen ik 10 was mocht ik van mijn ouders een sport uitkiezen, en heb ik bij verschillende sporten een proefles gedaan. Tennis vond ik het leukst, en mijn zus en vriendinnen tennisten ook dus dat was mooi meegenomen! Drie jaar geleden ben ik weer begonnen omdat ik meer wilde gaan sporten en ik het tennissen best miste. Dat was achteraf een goede keus, want ik heb nu een superleuk groepje met wie we ook regelmatig buiten de trainingen afspreken!

Tennis

Wat is er zo leuk aan tennis?

Ik vind het vooral een hele gezellige en sociale sport. Doordat het een beetje tussen individueel en teamsporten in zit heb je vaak te maken met andere teamspelers en tegenstanders, je doet na de wedstrijd nog een drankje met elkaar en tijdens het spelen is het vaak de bedoeling om gewoon een leuke wedstrijd te hebben. Dat hangt er natuurlijk ook vanaf bij welke vereniging en op welk niveau je sport, maar bij ons is het doel echt altijd om plezier te hebben. Daarnaast vind ik tennis leuk omdat je er niet helemaal kapot van gaat, maar wel lekker aan het bewegen bent. Een wedstrijdje kan je zo drie uur volhouden, maar na afloop heb je toch altijd het idee dat je goed gesport hebt. Als laatste is het leuke aan tennis dat het gewoon zo lekker voelt als je een bal goed raakt J

Voor wie denk je dat tennis een geschikte sport is?

Voor mensen die het leuk vinden om te sporten en die ook van het sociale aspect houden. Bij een vereniging tennissen houdt ook in dat je bardiensten draait, er zijn feestjes en (interne) competities enz. Tennis is geschikt voor alle leeftijden. Het is wel belangrijk dat je een beetje balgevoel hebt, maar dat merk je snel genoeg!

Waar moet de beginnende tennisser aan denken of rekening mee houden?tennis-ltv-leusden

Een beginnend tennisser zou ik altijd aanraden om eerst training te volgen. Je leert dan de belangrijkste technieken, en daar heb je later heel veel aan. Koop goede tennisschoenen en een beginnersracket, daar kun je nog heel lang mee doen!

Op welke sportprestatie ben jij het meest trots?

Vorig jaar deed ik met een vriendin mee aan een paar toernooien, en het hoogtepunt was dat we in Leusden de eerste plaats wonnen in onze categorie!

Als je tennis zou moeten verkopen, wat zou je sales pitch zijn?

Wil je lekker sporten zonder kapot te gaan, heb je een beetje balgevoel en hou je van een drankje en gezelligheid? Ga dan tennissen! Tennis is een sociale sport waarbij je steeds nieuwe partners en tegenstanders tegenkomt. Elke wedstrijd is daardoor anders, en vrijwel altijd leuk! Naast het sporten speelt gezelligheid een belangrijke rol tijdens en na de wedstrijd, op competitiedagen en op je vereniging. En ben je echt fanatiek, dan zijn er genoeg toernooien door het hele land!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *