East meets West: ovenpasta met paksoi en taugé

Een hele tijd lang heb ik een biologisch groenteabonnement gehad. Iedere week konden we een tas seizoensgroenten ophalen. Altijd weer een verrassing wat erin zou zitten. Erg leuk om kennis te maken met groenten die je nog niet eerder hebt gehad (zo zat in mijn allereerste tas koolrabi, wat ik dus nog nooit had gehad). En soms zaten er ook groenten in die ik zelf nooit zou kopen, zoals paksoi. Ik hou persoonlijk niet heel erg van Indisch eten en daar associeer ik paksoi toch wel mee.

Maar goed, ik had een stronk paksoi en moest er toch wat mee. Na wat zoeken op internet had ik wat ideetjes opgedaan en bedacht dat ik er natuurlijk niet per sé een Indisch gerecht mee hoefde te maken. Zo is deze ovenpasta geboren: een Italiaanse schotel met een Indisch tintje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 flinke stronk paksoi, kleingesneden
  • 1 teentje knoflook, kleingesneden
  • 2 handjes taugé
  • 1 zoete puntpaprika, in blokjes gesneden
  • 125 gram magere kwark
  • 2 kleine blikjes (of 1 grote) tomatenpuree
  • handvol zwarte olijven in plakjes
  • 100 gram witte kaas of feta, in blokjes

Bereiding

Kook de pasta al dente.

Verhit wat (arachide)olie in een grote pan en smoor de knoflook even. Voeg de paksoi, taugé en paprika toe en laten zachtjes stoven totdat de pasta gaar is (ongeveer 7 minuten).

Giet de pasta af en doe deze bij de paksoi. Roer hier de kwark, tomatenpuree, olijven en kaas doorheen. Breng op smaak met wat peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alles in een ingevette ovenschaal en bedek met aluminiumfolie. Zet 30 minuten in de oven. De laatste 10 minuten kun je de folie van de ovenschaal afhalen.

Paksoipasta

Veganize It!

Laat de kaas achterwege en vervang de kwark door sojakwark of laat helemaal achterwege. Hoewel ikzelf de kwark erdoor wel heel erg lekker vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *