Eetdagboek van een foodie

Wat eet een foodie en fanatiek hobby-sporter zoal op een dag? In deze post geef ik jullie een klein inkijkje.

Dit was een gewone zaterdag, waarop ik 1 lesje clubpower doe en een uur spin. De zaterdag is ook een dag waarop ik graag de keuken induik en de tijd neem om nieuwe recepten uit te proberen. Doordeweeks komt het avondeten vaak uit de magnetron. Geen kant-en-klaar-maaltijden, maar het eten dat ik eerder heb gekookt en waarvan ik de extra porties heb ingevroren. Mijn vriezer zit standaard proppievol met allerlei verschillende gerechten, taartjes, fruit en kruiden. Een paar jaar geleden heb ik via een vriendin zelfs een tweede vriezer in huis gehaald, omdat 1 vriezer simpelweg niet genoeg is :-).

Mijn favoriete ontbijt! Dit eet ik dan ook de meeste ochtenden 🙂 Een halve liter magere biologische yoghurt, een halve banaan, wat mango, ananas en op dit moment kersen. Daarbij een schep 7-granenvlokken van de biowinkel (zonder suikers), een schepje gebroken lijnzaad, tarwezemelen, rozijnen, een paar hazelnoten, zonnebloempitten en een kleingesneden dadel. Gezoet met wat honing. En daarbij natuurlijk een bak koffie. Zoals je ziet probeer ik zoveel mogelijk in mijn kom te krijgen 😉

Ik HOU van oude kaas met stroop. Serieus, ik ben verslaafd aan kaas met stroop. Ik probeer af en toe wel eens iets anders te eten voor de lunch, maar oh wat mis ik mijn kaas met stroop dan :-) Dus dit is wel zo'n beetje mijn standaardlunch: brood met oude kaas en stroop en een appel.

Ik HOU van oude kaas met stroop. Serieus, ik ben verslaafd aan kaas met stroop. Ik probeer af en toe wel eens iets anders te eten voor de lunch, maar oh wat mis ik mijn kaas met stroop dan 🙂 Dus dit is wel zo’n beetje mijn standaardlunch: brood met oude kaas en stroop en een appel. Collega’s kijken me vaak een beetje raar aan wanneer ik met mijn voordeelverpakking appelstroop aan kom zetten. Maar trust me! Probeer oude kaas met stroop op een lekkere bruine boterham eens!

Kleine guilty pleasure tussendoor: 2 stukjes fudge. Jaren geleden was ik echt verslaafd aan fudge. Ik kon me helemaal misselijk eten. Na een afkickperiode, waarin ik maanden geen fudge heb gegeten, heb ik het nu goed in de hand en kan ik me beperken tot een paar blokjes per dag (en niet iedere dag!)

Kleine guilty pleasure tussendoor: 2 stukjes fudge. Jaren geleden was ik echt verslaafd aan fudge. Ik kon me helemaal misselijk eten. Na een afkickperiode, waarin ik maanden geen fudge heb gegeten, heb ik het nu goed in de hand en kan ik me beperken tot een paar blokjes per dag (en niet iedere dag!).

Supertof recept uit Vegetarian Times: gepofte zoete aardappel met een kruidensausje met koriander, broccoli en een crumble van zachte geitenkaas gemengd met een beetje boter. Foodie heaven!

Supertof recept uit Vegetarian Times: geroosterde zoete aardappel met broccoli, een crumble van zachte geitenkaas en een sausje van waterkers. Foodie heaven!

Ik kan niet zonder zoet. En ik heb dan ook al heel lang geleden besloten dat ik best iedere dag iets zoets mag. Alleen zorg ik er wel voor dat het dan echt lekkere dingen zijn, en geen standaardtroep. Ook eet ik het niet zomaar tussendoor, maar op een moment dat ik er echt van kan genieten. Dus niet op mijn werk achter de pc, maar thuis op de bank. In het weekend zijn het vaak zelfgebakken taartjes (1 stukje, niet de hele taart), zoals dit limoentaartje. Met kers, dus een beetje gezond ;-)

Ik kan niet zonder zoet. En ik heb dan ook al heel lang geleden besloten dat ik best iedere dag iets zoets mag. Alleen zorg ik er wel voor dat het dan echt lekkere dingen zijn, iets wat de moeite waard is, en geen standaardtroep. Ook eet ik het niet zomaar tussendoor, maar op een moment dat ik er echt van kan genieten. Dus bijvoorbeeld niet op mijn werk achter de pc. In het weekend zijn het vaak zelfgebakken taartjes (1 stukje, niet de hele taart!), zoals dit limoentaartje. Met kers, dus een beetje gezond 😉 Overigens eet ik niet iedere dag taart! Doordeweeks is het vaak alleen een blokje Tony’s chocolade of wat fudge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *